VIdeók

A videónkban megnézheted, hogy hogyan kell kivitelezni a parkolásokat, hogyan zajlik nálunk egy oktatás, illetve azt, hogy manuális váltós autót, vagy automatát könnyebb-e vezetni.

Párhuzamos parkolás hátra

A hátrafelé történő párhuzamos parkolás a gépjárművezetés egy olyan készsége, amelynek segítségével szűk parkolóhelyekre is könnyedén be tudunk állni. Ennek a manővernek az elsajátítása segíthet elkerülni felesleges baleseteket és bosszúságokat a parkolás során. 

Y forduló

A gépkocsival történő “Y” forduló egy közúti manőver, amely lehetővé teszi a járműnek, hogy megforduljon és az ellenkező irányba induljon. Ez a manőver hasznos olyan helyzetekben, amikor nincs elegendő hely vagy lehetőség egy hagyományos forduló kivitelezésére.

Merőleges parkolás hátra-jobbra

A merőleges parkolás egy olyan manőver, amikor egy gépkocsi hátrafelé és jobbra fordulva parkol be egy parkolóhelyre, amely merőleges az útirányra. Ez a parkolási technika különösen hasznos olyan helyzetekben, amikor a rendelkezésre álló hely kisebb, és a gépjárműnek merőlegesen kell elhelyezkednie az út szélén.

Merőleges parkolás balra-előre

A merőleges parkolás előre-barla technika az egyik hatékony módja annak, hogy egy gépkocsit merőlegesen parkoljunk be egy parkolóhelyre. Ebben a manőverben a gépjármű előre hajt az üres parkolóhely felé, majd bevág a helyre a gépkocsi bal oldalával. Ez a parkolási technika hasznos olyan helyzetekben, ahol szűk parkolóhelyek állnak rendelkezésre, és amikor könnyebben tudunk balra manőverezni.

Párhuzamos parkolás előre-jobbra

A merőleges parkolás előre-jobbra technika egy gyakran alkalmazott módja annak, hogy egy gépkocsit merőlegesen parkoljunk be egy parkolóhelyre. Ebben a manőverben a gépjármű előre hajt az üres parkolóhely felé, majd bevág a helyre a gépkocsi jobb oldalával. Ez a parkolási technika hasznos olyan helyzetekben, amikor könnyebben tudunk jobbra manőverezni vagy a bal oldali parkolóhelyek foglaltak.

Melyik a jobb? Manuális vagy automata?

Évi és Dávid arra vállalkoztak, hogy több évnyi manuális váltós vezetés után kipróbálják, hogy milyen egy igazi automatát vezetni. Először a tanpályán tettük Őket próbára, aztán kimentünk velük a forgalomba is. Vajon mennyire tetszett Nekik az automata váltós vezetés? A videónkból kiderül.

Forgalmi vizsga előtti ellenőrzés

A forgalmi vizsga előtti ellenőrzés létfontosságú lépés a biztonságos és sikeres vezetés érdekében. Az ellenőrzés során a leendő sofőrnek alaposan fel kell készülnie a vizsgára, és bizonyítania kell a szükséges járművezetési képességeit. 

Így oktat Tündi

Minden oktatónak más és más a stílusa. A videóból megtudhatod, hogy Tündi hogyan oktatja a nebulóit.

Mindenki rémálma: az első óra a közúton

Tomi, iskolánk egyik tanulója először ment ki az “éles” forgalomba. Mivel hihetetlenül rettegett az első alkalomtól, ezért videóra vettük, hogy hogyan birkózik meg ezzel az elsőre egyszerűnek látszó feladattal. Tomi egyébként a videó elkészítése óta elvégezte a tanfolyamot és egy jogosítvány boldog tulajdonosa.

További videókért látogasd
meg YouTube csatornánkat

0
videó
0
feliratkozó
0 M
videó megtekintés

Online szeretnéd elvégezni a KRESZ tanfolyamot?
Kattints ide és jelentkezz!

http://bit.ly/e-learning_kresz

Az online képzés ára
43.000 forint.